Odpowiedz 
Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
marcin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 25
Dołączył: Nov 2013
06-27-2017, 10:41 AM
Post: #1
Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Interesuje mnie jakie macie opinie o mbanku. Wiem że prowadzi dość popularne konto osobiste dla indywidualnych klientów. Pomysł Jednak to dla mnie za mało chcę poznać więcej konkretów na temat tego rachunku. Począwszy od opłat, które mogą się pojawić, kończąc na waszych opiniach o mbanku.
W końcu jestem na forum finansowym, więc mam nadzieję że będziecie pomocni w tym względzie. Zawstydzony Wiem już że instytucja finansowa, taka jak mbank ekonto prowadzi od wielu lat i jest na kierunkowany na obsługę zarówno klientów indywidualnych, jak również biznesowych. Co jest widoczne nie tylko w strategii banku, lecz również daje się zauważyć w strategii marketingowej oglądanej w spotach reklamowych w TV oraz w internecie.
Będąc wcześniej klientem różnych innych banków, chciałbym teraz sprawdzić tę ofertę. eKonto w mBanku jest rachunkiem osobistym, który chciał bym przetestować. Wiem, że opłaty dla większości kont osobistych w Polsce są ukryte w specyficznie zbudowanych tabelach prowizji. Jednak szerokie grono klientów daje szersze spektrum.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
piter Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2013
08-24-2017, 10:39 PM
Post: #2
RE: Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Jakie są opłaty dla karty w mbanku? jest jeden rodzaj dla obydwu gatunków?
Ciekawi mnie ta kwestia.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
marcin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 25
Dołączył: Nov 2013
08-24-2017, 10:40 PM
Post: #3
RE: Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Miesięczne opłaty są takie same. Różnica jest przy wypłacie z bankomatu. Rachunek eKonto z taryfą plus ma bezpłatne wypłaty, a eKonto z taryfa standard ma dedykowane bezpłatne bankomaty, pozostałe są płatne.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
piter Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2013
08-24-2017, 10:46 PM
Post: #4
RE: Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Nie można otworzyć ekonta przelewem z innego rachunku? Być może jest taka możliwość w przypadku tego banku.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
marcin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 25
Dołączył: Nov 2013
08-24-2017, 10:47 PM
Post: #5
RE: Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Nie. Tylko kurier lub placówka banku. Dodam, że jeśli wybierzesz placówkę to umowa będzie tam czekała gotowa do wydrukowania i podpisu. W opcji kuriera pojawi się on w terminie 2-4 dni roboczych od złożenia wniosku.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
piter Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2013
08-24-2017, 10:50 PM
Post: #6
RE: Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Czy kurier z mbanku będzie do mnie wcześniej dzwonił? muszę okazać dowód? ile czeka się na aktywację konta kurierem?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
marcin Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 25
Dołączył: Nov 2013
08-24-2017, 10:51 PM
Post: #7
RE: Wasze opinie o mBanku i koncie osobistym
Kurier powinien najpierw umówić się na wizytę. Trzeba mu pokazać dowód, bo przy kurierze podpisuje się umowę. Kurier sprawdzi czy jesteś osobą z wniosku. Rachunek będzie aktywny w ciągu 24 godzin od podpisania umowy. mBank poinformuje o tym mailowo.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Promocja w mBanku dla ekonta kamil 5 1.666 10-10-2016 10:29 PM
Ostatni post: bankeros
  eKonto w mBanku wasze opinie i oceny rachunku kuba 2 2.269 08-12-2015 04:24 PM
Ostatni post: rodzynek
  Księgowanie przelewów zewnętrznych w mBanku rodzynek 1 2.793 03-27-2015 11:25 PM
Ostatni post: bankeros
  Ile czeka się na kuriera z mBanku? rafał 1 2.095 03-15-2015 09:54 PM
Ostatni post: bankeros



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości