Odpowiedz 
Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
kamil Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 26
Dołączył: Dec 2013
02-14-2016, 10:51 AM
Post: #1
Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
Wielu z nas poszukuje konta bankowego, które można by użytkować wygodnie i tanio. W chwili obecnej rynek oferuje wiele atrakcyjnych ofert. Spośród nich należałoby wyróżnić tę od ING Banku Śląskiego - ''konto z lwem direct''. Warto przedstawić warunki tego konta, zwłaszcza tym, którzy poszukują tego najlepszego i chcieliby rozwiać wątpliwości, czy rachunek w ing jest darmowy? Dodam także własną opinię o koncie z Lwem, jako wieloletni klient ING Banku Śląskiego. Jeżeli natkniesz się na recenję w sieci ing opinie o koncie Direct znajdziesz dość pozytywne, zaś te negatywne bywają często pisane przez konkurencję.
Jeśli odpowiedzią jest brak wszelkich opłat i otrzymanie oraz realizacja wszelkich usług bezpłatnie, to trzeba zauważyć, że prawie żadne konto na rynku tego nie oferuje. Z kolei, innych opłat można nie ponosić, ale pod pewnymi, określonymi warunkami. Nie inaczej jest z kontem z lwem direct. Opłatom nie podlegają wypłaty z obcych bankomatów oraz opłata za prowadzenie rachunku. Z kolei płatne jest użytkowanie karty debetowej. Ta opłata w przypadku konta z lwem direct wynosi 7 zł. Warunkiem jej uniknięcia tej kwoty jest dokonanie transakcji bezgotówkowych na łączną kwotę przynajmniej 300 zł.

Konto Ing jest zatem warte polecenia wszystkim, chętnie płacącym kartą za zakupy, dla których liczy się wygoda i komfort wynikający z możliwości wypłacenia gotówki z najbliższego bankomatu. Będzie ono również wskazane osobom często realizującym przelewy elektroniczne. Bank podkreśla że klienci internetowi nie płacą za przelewy wykonywane online i inne operacje, gdyż wykonują je samodzielnie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
rodzynek Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 27
Dołączył: Dec 2013
02-14-2016, 10:17 PM
Post: #2
RE: Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
29 stycznia 2016 zmieniła się tabela opłat i prowizji ING Banku Śląskiego. Od tej pory darmowe wypłaty z bankomatów będą tylko w urządzeniach własnych ING oraz sieci Planet Cash. Za inne bankomaty (oprócz pierwszej wypłaty w miesiącu) zapłacimy 2,5 zł.
Nieco gorzej wygląda opłata wprowadzona dla transakcji walutowych. W przypadku płatności bezgotówkowych zapłacimy 3% prowizji, a w przypadku wypłat z bankomatów zapłacimy 6% prowizji od wypłacanej sumy Dodając do tego niekorzystne kursy przewalutowań koszty wyjdą dość wysokie.
Pytanie do forumowiczów - zostajecie w ING z kontem Direct?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
aneta Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 31
Dołączył: Dec 2013
03-13-2016, 08:10 PM
Post: #3
RE: Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
Czy to prawda że w przypadku konta direct w banku ing, założonego na osobę 18-26 lat, klient zwolniony jest z obowiązku wykonywania transakcji kartą jako metody na uniknięcie opłaty za kartę debetową?
Czytałam o takiej możliwości i chcę się upewnić czy to nie błąd albo przejęzyczenie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
bankeros Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 127
Dołączył: Oct 2013
03-22-2016, 10:20 PM
Post: #4
RE: Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
Warto pamiętać, że realizując kartą transakcje bezgotówkowe (płatności w punktach handlowo-usługowych) na łączną kwotę min.300 zł, może Pani uniknąć opłaty miesięcznej za korzystanie z karty, która wynosi 7 zł. Wystarczy, że płatności zostaną rozliczone na rachunku w cyklu rozliczeniowym, który trwa od 29 dnia jednego miesiąca do 28 dnia następnego miesiąca. Transakcje rozliczone są widoczne w ING BankOnLine po wybraniu ikony Historia.
W przypadku Konta Direct dla osób w wieku 13 a 18 lat opłata za użytkowanie karty nie jest pobierana, bez względu na sumę płatności kartą.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
doda Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 29
Dołączył: Dec 2013
06-04-2016, 09:20 PM
Post: #5
RE: Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
Czy podpisując umowę o konto osobiste Direct kurierem wystarczy dowód osobisty, czy potrzebny jest jeszcze inny dokument?
Jeżeli tak to czy konieczne jest posiadanie jego kserokopii?
Gdy kurier przyjeżdża z umową to ją u mnie zostawia czy muszę ją podpisać od razu?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
bankeros Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 127
Dołączył: Oct 2013
06-19-2016, 07:16 AM
Post: #6
RE: Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
Podczas wizyty kuriera, który dostarczy umowę z ING Banku Śląskiego wystarczy że okażesz dokument tożsamości podany we wniosku o rachunek, który wypełniłeś/aś online. W praktyce najczęściej jest to dowód osobisty. Wystarczy oryginał, nie potrzeba kserokopii.

Co do pytania o umowy, to dostaniesz takie same na adres e-mail podany we wniosku aby się z nimi zapoznać. Gdy kurier przywiezie papierowe wystarczy je podpisać. Oryginały zostają u Ciebie a podpisane kopie umów kurier zabiera aby bezpłatnie dostarczyć je do ING Banku Śląskiego, który otworzy dla Ciebie konto elektroniczne Direct.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
kajetan Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 12
Dołączył: Dec 2013
06-30-2017, 07:05 PM
Post: #7
RE: Opinie o koncie Direct w ING Banku Śląskim
Ja osobiście mam i trzymam dalej konto w banku ing z trzech powodów.
Po pierwsze ze względu na niskie opłaty, oraz to że samo konto jest bezprowizyjne.
Po drugie, ze względu na fakt że jakość obsługi gdy muszę udać się do oddziału jest bardzo wysoka.
Choć przyznam że jestem internetowym klientem banku i do placówek zaglądam dość rzadko Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak otworzyć konto w banku ing? rafał 4 3.546 03-10-2017 09:05 PM
Ostatni post: maniek
  Kurier z banku ING - drukowanie umów? karol 7 4.691 12-14-2016 10:38 AM
Ostatni post: damian
  ING Bank Śląski wasze opinie adela 8 6.282 10-21-2016 04:21 PM
Ostatni post: damian
  Konto Direct w ING czy Credit Agricole marcin 1 1.759 05-03-2015 02:49 PM
Ostatni post: bankeros
  Premia 100 zł za założenie konta w ING Banku Śląskim dudek 1 1.918 12-12-2014 05:01 PM
Ostatni post: marcin
  Potwierdzenie umowy w ING Banku Śląskim kurierem kamil 1 2.461 09-19-2014 09:00 AM
Ostatni post: bankeros



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości